Ortodoncija predstavlja najprirodniji terapiski princip u stomatologiji i bavi se korekcijom razvoja vilica, korekcijom zagrižaja, položaja zuba u cilju funkcionalne i estetske rekonstrukcije.

Nepravilnosti zagrižaja i položaja zuba su relativno čest problem posebno mladih ljudi. Terapija anomalija zuba i vilica sprovodi se primenom mobilnih ortodonskih aparata i metodom savremenih fiksnih ortodotskih aparata. U terapiji fiksnim ortodontskim aparatima na raspolaganju su standardne metalne ili estetske keramičke bravice.

Prednost TiM Stomatologije predstavlja timski rad stručnjaka koji u okviru ortodontske terapije mogu pružiti i druge stomatološke usluge koje dopunjuju ortodontski tretman. Ovakav pristup omogućuje ne samo deci, već i pacijentima u kasnijem starosnom dobu, da reše probleme uzrokovane brojnim nepravilnostima zuba i vilica, i tako osmeh učine lepšim a zagrižaj zdravijim.

Rezultati postignuti ortodontskim aparatima su dugoročno stabilni, a postiže se uravnoteženje žvakanja i viličnih zglobova, olakšano čišćenje zuba, poboljšano zdravlje potpornog tkiva zuba i dugotrajni estetski rezultati.

 

 

 

PODELITE OVU STRANICU

FacebookTwitterMore...