Index_Lecenje_280Ishrana u kojoj su zastupljene izuzetno zaslađene i industrijski obrađene namirnice uz neadekvatnu higijenu i danas promoviše karijes kao jedno od najučestalijih oboljenja usta i zuba.

Konzervativna stomatologija ima za zadatak da spreči razvoj karijesa, da nadoknadi izgubljeni deo zuba i prevenira daljni razvoj karijesa.

Posebnu pažnju poklanjamo ranom otkrivanju karijesa, obuci za održavanje adekvatne higijene i redovnim kontrolama. Rano otkrivanje karijesa omogućava da se uz minimalan gubitak zuba zaustavi razvoj karijesa i očuva funkcija zuba.

Kada se karijes ne otkrije pravovremeno bakterije uzrokuju zapaljenje zubnog živca ili tkiva kosti oko korena. Ovakav zub zahteva čišćenje i dezinfekciju kanala korena odnosno endodontski tretman. Uvek je bolje sačuvati svaki zub koji ima šansu da ostane u ustima.

Razlozi koji daju prednost lečenju zuba su brži završetak tretmana i sledstvene protetske rekonstrukcije, očuvanje osećaja žvakanja, održanje estetskih karakteristika osobe, manji ekonomski troškovi.Temeljan rad, savremena oprema, poštovanje aktuelnih terapijskih principa su osnove uspeha i dugotrajnosti našeg rada.

Pouzdani i dokazani materijali najkvalitetnijih svetskih proizvođača uz temeljan rad garantuju dugotrajnost u rekonstrukciji zuba.

 

 

 

PODELITE OVU STRANICU

FacebookTwitterMore...