Ugradnja implantata se u najvećem broju slučajeva vrši nakon potpunog zarastanja kosti koje se dešava nakon vađenja zuba i traje od dva do šest meseci.

U određenom broju slučajeva kada anatomske mogućnosti dozvoljavaju moguće je izvršiti ugradnju implantata neposredno nakon vađenja (ekstrakcije) zuba. Na ovaj način se „štedi“ vreme do definitivne protetske rekonstrukcije, eliminiše se period bez prisustva zuba (neposredna rekonstrukcija ). Osećaj korištenja definitivne rekonstrukcije se poistovećuje sa prirodnim zubom  i unapređuje izgled definitivnog protetskog rešenja.

Proceduri prethodi pouzdano i precizno preoperativno trodimenzionalno redngensko planiranje a sama procedura zahteva izuzetno iskustvo i veštinu hirurga.

Neophodno vađenje  zuba se vrši bez povređivanja okolnih koštanih struktura. U očuvanu koštanu osnovu se vrši ugradnja implantata.

U toku 24-72 časa se izrađuje privremena krunica koja svojim oblikom, položajem i veličinom maksimalno imitira zamenjeni zub.

Pacijent je u obavezi da strogo poštuje ograničenja u načinu ishrane i održavanja higijene tokom perioda zarastana kako bi se održali rezultati terapije.

PODELITE OVU STRANICU

FacebookTwitterMore...