Trodimenzionalno rendgensko planiranje ugradnje implantata danas predstavlja standard odgovornog i preciznog implantološkog zahvata. Planiranje se sprovodi nakon snimanja, radiografisanja, pacijenta na takozvanim Cone Beam CT uređajima. Prikazivanje strukture i količine koštanog tkiva se vrši uz pomoć posebnih računarskih programa specifično razvijenih za stomatologiju. Hirurg je u mogućnosti da pouzdano proceni  količinu i dimenzije raspoložive kosti, izvrši “virtuelno”planiranje položaja implantata i sa sigurnosti odredi vrstu i tip potrebnih implantata. Preciznost tehnologije omogućava maksimalno korištenje raspoloživog koštanog tkiva.

Količina zračenja u većini slučajeva manja ili jednaka klasičnim rendgenskim metodama uz višestruko sigurniju preciznost dobijenih podataka. Za pacijente koji su u mogućnosti da radiografisanje izvrše u Beogradu preporučujemo PROMAX CENTAR. Radiografisanje se vrši na najsavremenijem uređaju SCANORA 3D koji omogućuje smanjivanje neophodne doze zračenja individualno  u odnosu na potrebe pacijenta. Podatke, zbog veličine digitalnog zapisa, donosite na CD-u nakon čega ih mi prenosimo u program za analizu i planiranje.

Za pacijente koji dolaze iz inostranstva postoji mogućnost da snimanje,  radiografisanje,  izvrše na njima dostupnom Cone Beam CT uređaju a da rendgen centar snimke  prosledi preko posebno definisanih internet servisa za razmenu podataka velike zapremine. Za precizna uputstva o načinu slanja i formatu snimaka molimo kontaktirajte nas putem  brzog kontakta.

 

 

 

PODELITE OVU STRANICU

FacebookTwitterMore...