vinirikruniceLjuspice, keramičke fasete, viniri (eng. Veneers) predstavljaju visoko estetske nadoknade koje po svom obliku najviše podsećaju na opticka sociva.

Za zadatak imaju male i umerene korekcije položaja, veličine, oblika i boje.

Ljuspice se ističu kao protetska rešenja koja zahtevaju najminimalnije brušenje zuba u cilju pripreme tokom izrade. Na taj način se maksimalno čuva zub i produžava njegov vek.

Ljuspice su primerene pacijentima koji su izuzetno motivisani , sa izuzetnom higijenom i koji od svog osmeha očekuju savršenstvo. Odlikuju se izuzetno prirodnim karakterom boje, oblika i preciznim odnosom prema desnima pacijenta. U zavisnosti od načina izrade i materijala razlikuje se nekoliko vrsta (keramicke, kompozitne, laboratoriske, direktne).

Nakon pregleda određuje se mogućnost izrade u skladu sa željama pacijenta i raspoloživim vremenom. Pacijentu se predstavljaju kvaliteti i ograničenja ljuspica. Pre izrade keramickih ljuspica pacijent se upoznaje sa mogućim izgledom koji se u zavisnosti od situacije predstavlja/modeluje direktno u ustima ili na modelu izrađenom na osnovu otiska. Po pristanku pacijenta kreće se u izradu.

PODELITE OVU STRANICU

FacebookTwitterMore...