40515653BELJENJE ZUBA- KOD KUĆE
Kućno beljenje je veoma pogodan način za izbeljivanje zuba, koji nudi izbalansirane, kontrolisane, dugotrajne rezultate, a sve u udobnosti sopstvenog doma.

Po dogovoru sa pacijentom i procenom prirodne boje njegovih zuba, stomatolog pravi plan rada i započinje se cela intervencija.

Prvi korak je izrada individualnih „nosača“ sredstva za beljenje, koji su od plastične mase, stavljaju se na zube, liče na bokserske splintove, a služe da se u njih stavi sredstvo za beljenje. Taj isti „nosač“ se koristi i za aplikaciju zaštitnog sredstva u vidu mineralnih kompleksa, nakon svakog pojedinačnog beljenja.

Nakon izrade nosača, vršimo obuku pacijenta za proceduru koju sprovodi kod kuće.

Dnevno vreme izbeljivanja traje od jednog do nekoliko časova i određuje se u skladu sa uobičajenim aktivnostima pacijenta. Tako da sa procesom izbeljivanja zuba istovremeno možete da radite po kući, odmarate se, pričate, spavate…

Nakon svake etape beljenja vrši se aplikacija zaštitnog sredstva, u cilju eliminisanja osetljivosti zuba. Po postizanju zadovoljavajuće nijanse pacijent obustavlja proces.
Rezultati su individualni i vidljivi su kroz 4 do 14 dana.

Za razliku od beljenja koje se vrši u ordinaciji, pacijent mora da uloži nešto više truda i vremena, ali stiče i niz pogodnosti.
Efekti samog procesa beljenja se razvijaju postepeno, pa pacijenti imaju potpunu kontrolu nad postignutim rezultatima i sami određuju meru izbeljenosti svojih zuba i očuvanje prirodnih karakteristika boje zuba.

Zbog postepenog i produženog postupka izbeljivanja, postignuti rezultati su stabilniji i dugotrajniji.
Individualni nosači sredstva za beljenje omogućuju dodatno korištenje zaštitnih mineralnih kompleksa, čime se eliminiše osetljivost zuba tokom postupka.
I na kraju , ali ne manje bitno, za razliku od ordinacijskog beljenja, ovakav način izbeljivanja je ekonomski povoljniji za pacijenta!

PODELITE OVU STRANICU

FacebookTwitterMore...